30 oktober, HEN Bijeenkomst Economische Zelfstandigheid

Uitnodiging HEN bijeenkomst: Economische zelfstandigheid

Wat is het belang van economische zelfstandigheid? Wanneer ben je het? En nog belangrijker: Welke vaardigheden heb je ervoor nodig? Dat staat 30 oktober centraal bij het Haags Emancipatie Netwerk (HEN). Je bent van harte uitgenodigd om kosteloos deel te nemen aan deze bijeenkomst. Liesbeth Groen-Gitz, programma manager Den Haag van Talentcoach Nederland vertelt welke programma’s van Talentcoach bijdragen aan economische zelfstandigheid en welke ervaringen hun deelnemers hebben. Aansluitend kun je twee workshops volgen.

Workshop 1: Geef je carrière een boost met een mastermind groep
Door Aysien Zondervan, adviseur van PEP Den Haag
Hoe kan je jouw carrièredoelen bereiken met een mastermind groep? Dat leer je tijdens deze workshop. Een mastermind groep bestaat uit mensen met gedeelde doelen en ambities die regelmatig bij elkaar komen om elkaar verder te helpen met kennis, tips, feedback, ervaringen, advies en contacten. Ben je op zoek bent naar een baan? Wil je promotie of een carrièreswitch maken? Of een onderneming starten? Deelname aan een mastermind groep kan het bereiken van je doelen enorm versnellen.

Workshop 2: Economische zelfstandigheid voor studerende moeders
Door Annemieke de Jong, coaching & consultancy
Tijdens deze workshop deelt Annemieke de Jong haar persoonlijke route naar economische zelfstandigheid als inspirerend voorbeeld voor anderen. Ze zal een inventarisatie schetsen van de knelpunten die ze signaleert vanuit haar werk voor het landelijke steunpunt Studerende Moeders. Daar helpt ze alleenstaande en jonge moeders die een beroepsopleiding en gezin willen (gaan) combineren. Hoe verhouden de knelpunten zich met Haags gemeentelijk beleid. Ze heeft intensief onderzoek gedaan naar vrouwen die via scholing streven naar economische zelfstandigheid.

Locatie

Theater de Vaillant, Hobbemastraat 120, 2526 JS Den Haag

Programma

12:00 – 13:00     Inloop met lunch

13:00 – 13:10     Opening en uitleg programma dagvoorzitter

13:10 – 13:40     Liesbeth Groen-Gitz, over aanpak Talentcoach Nederland

13:40 – 14:00     Naar de workshops

14:00 – 15:00     Workshopronde 1

15:00 – 15:15     Pauze

15:15 – 16:15     Workshopronde 2

16:15 – 16:30     Pauze

16:30 – 16:45     Plenaire afsluiting

16:45                  Einde

Organisatie

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Haagse Emancipatie Netwerk (HEN). Het HEN is er voor iedereen die geïnteresseerd is in de activering en participatie van vrouwen in Den Haag. Het HEN is opgericht om het belang van emancipatie te blijven onderstrepen en ervoor te zorgen dat dit onderwerp niet van de agenda verdwijnt. In het platform zitten vertegenwoordigers van een aantal maatschappelijke organisaties.

Kom je ook?

Aanmelden kan via PEP adviseur Wai-Kin Chung, wk.chung@pepdenhaag.nl o.v.v. ‘aanmelding HEN bijeenkomst centrum’ met daarin uw contactgegevens.

Adres

Riviervismarkt 2
2501 HE Den Haag

Post

Postbus 10240
2501 HE Den Haag

Contact

Tel: (070) 3024444
contact@dehaagsemaatschap.nl

Stempel