Datum: donderdag 10 december

Tijd: 14.00 – 16.00 uur

Locatie: online via Zoom (neem contact op als dit een probleem is voor je)

Aanmelden: via onderstaande link

https://pepdenhaag.nl/agenda/de-haagse-maatschap-vrouwen-in-den-haag

De jaarlijkse conferentie van De Haagse Maatschap staat in het teken van het recht op werk, en effectieve interventies om de economische zelfstandigheid van Haagse vrouwen te bevorderen. Diverse professionals, vrijwilligers en bestuursleden van vrouwenorganisaties kunnen hierover hun kennis en ervaring delen. Meld je aan.

Programma

  • Welkomstwoord namens De Haagse Maatschap door Ingrid Suasso, directeur van Taal aan Zee.
  • Korte presentatie van de uitkomsten van een inventarisatie onder 60 Haagse vrouwen. Trix van der Kamp (onderzoeker) en Rozemarijn van de Kerk, manager stichting Yasmin.
  • Interview met Els Kok, Projectleider Effectiviteit en vakmanschap bij Movisie over het rapport Re-integratie van vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt, onlangs gepubliceerd door Movisie en het Verwey-Jonker Instituut.
  • Inleiding van Mr. Dr. Anja Eleveld, Professor aan de Vrije Universiteit Amsterdam, over de vormgeving van basisbanen voor mensen met een bijstandsuitkering, vanuit het perspectief van het grondrecht op werk en gelijk loon.
  • Reactie op het idee de basisbanen en de invulling daarvan, door de gemeente Den Haag, mede naar aanleiding van een aangenomen motie in de gemeenteraad.
  • Annemieke de Jong, de drijvende kracht achter Steunpunt Studerende Moeders, tevens actief bij FNV Vrouw, deelt haar kennis en ervaring over het coachen en begeleiden van vrouwen naar werk en opleidingstrajecten.
  • Spoken word door Nora Akchar, trainer, storyteller en medeoprichter van jikproductions.com/trauma

Er is uiteraard volop ruimte voor discussie, vragen en netwerken. Dit is onder leiding van Fatma Suslu, opleidingscoördinator Moederklassen, School for Business Support, onder van ROC Mondriaan, tevens winnares van de Kartiniprijs 2019.

Je bent van harte welkom!

Aanmelding is tot en met 9 december mogelijk.

Adres

Riviervismarkt 2
2501 HE Den Haag

Post

Postbus 10240
2501 HE Den Haag

Contact

Tel: (070) 3024444
contact@dehaagsemaatschap.nl

Stempel