Uitnodiging jubileumsymposium Taal aan Zee

Het is feest! Taal aan Zee bestaat vijf jaar en dat willen we vieren met onze vrijwilligers, samenwerkingspartners en andere relaties. Daarom nodigen we jou van harte uit voor het symposium

“Taal (aan Zee) verbindt – de kracht van vrijwilligers in de volwasseneneducatie”

op donderdagmiddag 27 juni in het Migratiemuseum, Hoge Zand 42, Den Haag (route).

Wij zijn trots op wat we hebben bereikt in de afgelopen vijf jaar. Taal aan Zee staat op de kaart als toonaangevende professioneel geleide vrijwilligersorganisatie. Jaarlijks bereiken we met onze educatieve activiteiten zo’n 1500 vluchtelingen, asielzoekers en geïsoleerde anderstaligen en we hebben een voortrekkersrol in de Haagse taalketen. Dit is alleen mogelijk dankzij de inzet van onze 350 vrijwilligers en de goede samenwerking met vele partners binnen en buiten Den Haag.

Tijdens het symposium staan we hierbij stil, kijken we vooruit naar wat er in gezamenlijkheid nog meer bereikt kan worden om tot een aansluitende taalketen te komen, de laaggeletterdheid aan te pakken en vorm te geven aan de nieuwe inburgering. Natuurlijk bespreken we ook hoe de inzet van vrijwilligers hierin nog beter benut kan worden. 
  
Programma donderdag 27 juni
Vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom in het Migratiemuseum. 
Het programma start om 13.30 uur met een bijzonder openingsmoment.
 
Daarna zullen sprekers Tim ’S Jongers van PEP, Elwine Halewijn van ITTA en Ingrid Suasso de Lima Prado van Taal aan Zee hun licht laten schijnen over de (meer)waarde van de inzet van vrijwilligers, de verschillende rollen van vrijwilligers en de kracht van de samenwerking tussen nonformele en formele educatie.
Na de inleidingen van de sprekers diepen we met elkaar de onderwerpen verder uit in de volgende werksessies: 
o    nonformele educatie en de (nieuwe) inburgering
o    de (meer)waarde van de inzet van vrijwilligers
o    de verschillende rollen van vrijwilligers in de educatie
o    de Haagse Taalketenaanpak
o    de praktijk in beeld en gesprek.  

Wij zijn heel blij dat wethouder Saskia Bruines om 16.30 uur aanwezig zal zijn om het 5-jarig jubileum van Taal aan Zee mee te vieren en de uitkomsten van de werksessies in ontvangst te nemen.  Om 17.00 uur sluiten we het formele deel van het symposium af met een feestelijke netwerkborrel.

Kijk hier voor het hele programma met de tijden en informatie over de sprekers en de werksessies.

Farbod Moghaddam, stand-up comedian, cabaretier, presentator, Youtuber, workshopdocent en winnaar juryprijs Leids Cabaret Festival 2018, zal ons op zijn eigen wijze door de middag heen leiden. 

Aanmelden
We stellen je aanwezigheid zeer op prijs en willen je vragen om je via dit formulier aan te melden voor het symposium en je tevens op te geven voor een van de werksessies. Uiterlijke aanmelddatum is vrijdag 14 juni. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail.

Heb je vragen? Neem contact op met Annabelle Lock, via a.lock@taalaanzee.nl of 070-3456005.

Tot ziens op 27 juni!

Namens bestuur en team van Taal aan Zee,

Ingrid Suasso de Lima de Prado
directeur

Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door:

Adres

Riviervismarkt 2
2501 HE Den Haag

Post

Postbus 10240
2501 HE Den Haag

Contact

Tel: (070) 3024444
contact@dehaagsemaatschap.nl

Stempel